Connect with us
Το Ηλεκτρικό Ποδήλατο Κερδίζει Έδαφος στην Ευρώπη

Περιβάλλον

Τα Ηλεκτρικά Ποδήλατα “Κερδίζουν Έδαφος” στην Ευρώπη

Τα Ηλεκτρικά Ποδήλατα “Κερδίζουν Έδαφος” στην Ευρώπη

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ο νέος τρόπος οικολογικής μετακίνησης και ήπιας εξάσκησης σε όλη την Ευρώπη, μαζικά διαδεδομένος στη Γερμανία – Ολλανδία – Γαλλία και τις Σκανδιναβικές χώρες και αρκετά διαδεδομένος πλέον και στη χώρα μας..

Οι κλιματολογικές συνθήκες στην Ελλάδα με ηλιοφάνεια και χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων όλες τις εποχές του χρόνου, είναι ιδανικές για την χρήση των ποδηλάτων.

Το ηλεκτρικά ποδήλατα αναβαθμίζουν το περιβάλλον καθώς δεν παράγουν καυσαέρια ή ηχορύπανση, αποσυμφορίζουν την κυκλοφορία και βοηθούν στο τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης στις επιβαρυμένες κυκλοφοριακά περιοχές.

Είναι οικονομικά και αποσβαίνουν γρήγορα την αγορά τους γιατί δεν έχουν έξοδα βενζίνης – ασφάλισης – συντήρησης που υποχρεωτικά χρειάζεστε με τα υπόλοιπα οχήματα.

Η λειτουργία τους είναι απλούστατη και δεν χρειάζεστε ούτε δίπλωμα οδήγησης.

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ ποδήλατα (*) εξοπλισμένα με βοηθητικό ηλεκτροκινητήρα μέγιστης συνεχόμενης ισχύος 250 W, στα οποία η λειτουργία του κινητήρα διακόπτεται όταν η ταχύτητα του οχήματος φθάσει τα 25 km/h δεν χρειάζονται πινακίδες, ασφάλεια και δίπλωμα οδήγησης.

Εάν σε ένα ποδήλατο τοποθετηθεί κινητήρας βενζίνης οποιουδήποτε μεγέθους ή ηλεκτροκινητήρας μεγαλύτερος από 250 Watt, ή με κινητήρα 250W το ποδήλατο έχει τελική ταχύτητα άνω των 25 Km/h, τότε θεωρείται μοτοποδήλατο (μοτέρ μέχρι 4.000W ή/και τελική μέχρι 45Km/h) ή μοτοσυκλέτα (μοτέρ πάνω από 4.000W ή/και τελική άνω των 45Km/h ) και για να το οδηγήσει κανείς νόμιμα στους δημόσιους δρόμους χρειάζεται πινακίδες κυκλοφορίας, ασφάλεια και δίπλωμα οδήγησης.

Ποδήλατα με μοτέρ 250 W και χειρόγκαζο, από το οποίο αναπτύσσουν ταχύτητα μέχρι 25Km/h χωρίς να χρειάζεται να κάνει πετάλι ο αναβάτης. δεν θεωρούνται ηλεκτρικά ποδήλατα και χρειάζονται έγκριση τύπου.

(*) Μάλλον είναι αυτονόητο, αλλά ας τα ξεκαθαρίσουμε :

Τα δίκυκλα που δεν έχουν καθόλου πετάλια ή που έχουν πετάλια τα οποία όταν γυρίζουμε με τη μυική μας δύναμη δεν κινούν τους τροχούς, δεν θεωρούνται ποδήλατα.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα ΔΕΝ είναι “μηχανάκια”.

Απλουστευμένα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι όπως ένα απλό ποδήλατο στο οποίο τοποθετείται επιπλέον σύστημα ηλεκτροκίνησης (μοτέρ-μπαταρίες-χειριστήρια).

Εάν δεν ενεργοποιήσετε την υποβοήθηση, πρέπει να περιστρέφετε τα πετάλια (για αισθητήρα ταχύτητας) ή να βάζετε δύναμη / πίεση στα πετάλια (για αισθητήρα ροπής) και ανάλογα με την κλίμακα που εσείς επιλέγετε σας δίνει από λίγη εως πολύ βοήθεια.

Οι δυνατότητες των ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι υπεραρκετές για να βοηθούν το μέσο άνθρωπο (80 κιλά) να ανέβει άνετα μια  δύσκολη ανηφόρα (έως 15% κλίση) χωρίς τον ιδρώτα, κούραση και απογοήτευση που νιώθει με ένα απλό ποδήλατο και που τελικά τον ξαναγυρίζει στη χρήση του αυτοκινήτου.

Τι πρέπει να προσέξετε ώστε να επιλέξετε ένα καλό ηλεκτρικά ποδήλατα;

  • Το συνολικό βάρος του ποδηλάτου Όσο ελαφρύτερο τόσο το καλύτερο.
  • Την ποιότητα των περιφερειακών εξαρτημάτων
  • Την αυτονομία.
  • Η πιστοποίηση ότι πληρεί τα ευρωπαικά πρότυπα ασφαλείας ΕΝ15194 και κυκλοφορεί νόμιμα στους δημόσιους δρόμους.
  • Το κυριότερο απ’ όλα : η εγγύηση του ποδηλάτου και ιδιαίτερα η εγγύηση και το κόστος της μπαταρίας.

 

Η Green Motors είναι η πρωτοπόρος εταιρεία στην Ελλάδα που εξειδικεύθηκε στην πώληση και υποστήριξη του ηλεκτρικού ποδηλάτου από το 2009, με πολύτιμη εμπειρία από εκατοντάδες ηλεκτρικά ποδήλατα, κιτ μετατροπής και μπαταρίες Λιθίου που οι πελάτες  μας χρησιμοποιούν καθημερινά, εδώ και πολλά χρόνια σε κάθε γωνιά της χώρας.

Έχουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία ώστε να σας προτείνουμε τα κατάλληλα απο οικονομική και τεχνική άποψη μοντέλα ηλεκτρικών ποδηλάτων, για μέγιστη αξιοπιστία.

Μετά την αγορά σας υποστηρίζουμε άμεσα και αποτελεσματικά χωρίς αναμονές ώστε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργικότητα του ποδηλάτου σας.

Στην απίθανη περίπτωση που χρειαστούν να περιμένετε πάνω απο 10 ημέρες για ανταλλακτικά / επισκευή του ποδήλατου σας, η εταιρεία μας παρατείνει αυτόματα και την εγγύηση σας.

Διαλέξτε ένα ασφαλές και αξιόπιστο ποδήλατο από την μεγάλη γκάμα ποδηλάτων της κορυφαίας Γαλλικής εταιρείας O2feel. που μπορείτε να δείτε αναλυτικά και στον ιστότοπο της εταιρείας μας green-motors.gr .

Continue Reading

Περισσότερα σε Περιβάλλον

To Top